Pravilno postavljanje ciljeva

Da li ste se zapitali što uistinu želite u životu? Da li kreirate svjesno svoje ciljeve ili živite po inerciji? Da li postoji neka svrha koju želite ispuniti? Ili puštate da se stvari dogode same po sebi?


Svatko od nas ima u sebi sposobnost da ispuni svoje ciljeve, ukoliko su dobro postavljeni. Često ne znamo kako pravilno postaviti svoje ciljeve. Ali ono što je još važnije, ne znamo ni koja je točno razlika između pravog cilja i želje. A razlika postoji. I upravo je ona ključna kod ispunjenja cilja. 

Ono što je još jako važno kod dobro postavljenog cilja, to je vizualizacija.

Vizualizacija je nešto što zapravo radimo stalno, svjesno ili nesvjesno. Ona predstavlja našu urođenu, prirodnu sposobnost da zamišljamo razne situacije, naše ciljeve, želje i slično. Dakle, koristimo se osnovnom kreativnom energijom Svemira. Ne kaže se slučajno da Ono što zamislimo, možemo i ostvariti ili često čujemo i pazi što želiš, moglo bi ti se i ostvariti. Pa je tako naš mozak sposoban zamišljati divne, ali i zastrašujuće scene. Zašto ga onda ne nadmudriti i učiniti da za nas radi samo pametne i željene stvari? Zašto nam ne bi pomogao da ispunimo svoj cilj?

Našem racionalnom umu će možda biti teško za shvatiti što sve naša vizualizacija u opuštenom stanju može postići, no kada jednom isprobamo koliko je moćna ova metoda, postat će dio naše svjesne svakodnevnice. Ono što je specifično za ovu metodu je da ne moramo vjerovati u ništa, osim u svoju vlastitu moć. Jer ovdje se radi samo o tome koliko ćemo se opustiti i dozvoliti sebi da zamišljamo onako kako naš mozak to voli, u slikama, bojama, oblicima, mirisima, okusima…

Kako ćemo to raditi?

Radionica se sastoji od dva dijela.

Najprije ćemo naučiti kako SMART metodom postaviti svoje ciljeve, korak po korak. Nakon radionice, svatko od polaznika bit će u mogućnosti samostalno postavljati svoje ciljeve.

Kada ispravno postavimo ciljeve, opustit ćemo se kroz vođeni meditativni proces okruženi opuštajućom glazbom i mirisnim svijećama.
Nakon toga ćemo započeti sa vođenom vizualizacijom, u kojoj će se svatko od vas u sebi i na svoj način susresti sa slikom koja predstavlja prethodno postavljeni cilj.


Zašto to radimo?

To radimo kako bi svatko osvijestio ili iskreirao i najmanje detalje onoga što želi postići, a kako bi to onda naš mozak u potpuno opuštenom stanju što lakše usvojio kao sugestiju. I, kako bi to u konačnici i ostvarili!

Na radionici ćete naučiti:

 •  Koja je razlika između cilja i želje
 • Osvijestiti koji su to ciljevi koje želite ostvariti
 • Pravilno postaviti svoje stvarne ciljeve Smart metodom 
 • Osvijestiti strahove koji vas sputavaju u ostvarenju vaših
  ciljeva

NLP SMART PAKETA uključuje slijedeće radionice:

 1. Pravilno postavljanje ciljeva
 2. Verbalno neverbalna komunikacija
 3. Upravljanje konfliktima – konflikt management
 4. Vjerovanja i Miostatski test
 5. Opuštaonica – kako upravljati stresom

 

 

 

 


Zdelano s brda dola, by rappa, sadržaj Kristina Smolić Lerš.