Opuštaonica - kako upravljati stresom.

Vrijeme u kojem živimo i ubrzani tempo života, gotovo svaki dan se nađemo u stanju stresa. Svakodnevno se susrećemo s gomilom obveza koje smo si zadali sami ili nam je servirala okolina. Multitasking je postao naša stvarnost s kojom se, kako bi ispunili očekivanja, nosimo na različite načine. 
Većina nas uspijeva neko vrijeme, bez nama vidljivih posljedica, odgovarati na visoke zahtijeve modernog načina života, no u jednom trenutku tijelo počinje slati signale. Puno toga želimo, i to sada i odmah, ne razmišljajući pritom što sve radimo svome organizmu, koji stres zapravo proživljavamo. 
Nikada u potpunosti nećemo moći izbjeći stres, no što se događa ukoliko to stanje našem organizmu postane kronično, a količina puno veća od one koju možemo normalno razgraditi?

Što se događa u nama u stanju stresa?

U takvom stanju, disanje koje je ključno za naš život, postaje ubrzano i plitko, ubrzava se rad srca, a usporava probava; dolazi do pretjeranog znojenja, te svaki naš organ doživljava promjenu. 

Kada se ova reakcija dogodi jednom, naše tijelo nije ugroženo, no ukoliko nam ovaj način funkcioniranja postane „normalan“ i uobičajen, može doći do ozbiljnih posljedica kao što su depresija, anksioznost, pad imuniteta, problemi sa kožom i kosom, te gastro ili kardiovaskularnih problema. 


Što možemo učiniti da ublažimo posljedice stresa?

Uz dovoljno sna, vježbanje i zdravu prehranu, ono što je jako važno jest naučiti se opuštati jer sam stres doslovno znači pritisak. 

Budući da su takva stanja sastavni dio našeg života, važno je razviti i vlastiti mehanizam opuštanja i otpuštanja samih nakupljenih emocija i svega onoga što nas „pritišće“.

Zato je cilj ove radionice upravo to, opuštanje i otpuštanje.

Benefiti takve vrste rada su:

 • više unutarnjeg mira,
 • oslobađanje od stresa,
 • veća kreativnost,
 • jasniji fokus, 
 • bolja koncentracija,
 • više energije,
 • smanjeni osjećaj anksioznsti,
 • bolji sanKako ćemo raditi?Nakon kratkog uvodnog dijela u kojem ćemo imati malu razmjenu iskustava, udobno ćemo se smjestiti i napraviti vježbe disanja.

Nakon vježbi disanja, slijedi vođena meditacija s elementima autogenog treninga koja ima za cilj da se u potpunosti opustite i da na taj način eliminiramo i otpustimo nakupljeni stres i opterećujuće emocije.

NLP SMART PAKETA uključuje slijedeće radionice:

 1. Pravilno postavljanje ciljeva
 2. Verbalno neverbalna komunikacija
 3. Upravljanje konfliktima – konflikt management
 4. Vjerovanja i Miostatski test
 5. Opuštaonica – kako upravljati stresom

 

 

 

 

 


Zdelano s brda dola, by rappa, sadržaj Kristina Smolić Lerš.